2.4.3 BC Onlinegamers.cz - Narnias

Eye of Storm

17.12.2009 00:09

Základní strategie

Win condition je získat 2000 bodů dřív než opponent

 - Hlavní strategické pomůcky jsou bezpochyby rychlost a koordinace. Je důležité získat pointy rychle ze začátku a spolupracovat jako tým při chránění a zabírání nových pointů.

- Důležitá je bitevní mapa!! Mějte mapu otevřenou pořád (Shift + M). Obecně pokud půjdeš tam, kde je nejmíň teček tak budeš mít dobrou šanci pomoct tvému týmu vyhrát. Tichým místům na mapě by se měla věnovat pozornost, ať už obranná či útočná. Všechny zabrané pointy by se měli pořád hlídat a všechny nepřátelské by měli být kontrolovány kvůli mezerám v bezpečnosti.

Zvláštní kapitolou je pak zabírání a nošení  vlajky.

Před příprava

Máte dvě minuty na to, než bitva začne, měli byste se postarat o tyto věci:
- Vyvolat pety, připravit itemy a nabuffovat se. Velmi se hodí buffy na speed.
- Buffněte všechny ostatní dlouhodobými buffy. Krátkodobé buffy si schovejte na bitvu.
- Nasedněte na mounta.

Rozestavení

Na začátku se rozděluje do tří základních GRP, v žádné by neměl chybět healer. První dvě GRPy obsazují jim přidělené pointy. Třetí GRP má za úkol bránit střed, v kterém se nachází vlajka, která nám může přidat další body. EOTS je v podstatě mix AB a WSG.

Napadání, Zabírání a Bránění  pointů

Podstatné pointy v EOTS se sbírají zabíráním pointů, které jsou 4. Hráči musí zabírat point v jeho nejtěsnější blízkosti.  Proces zabírání – Výstup na point, nefightujeme pod ním. Ke každému pointu je přiřazen příslušný hřbitov. Tudíž zamezujeme ressovaní opponeta a případný support. Zabírání pointu je tím rychlejší, čím je na něm více hráčů.  To funguje maximálně do výše pěti hráčů. Tím více, zde platí pravidlo na rozdělení na GRPy, které jsou po 5.

Jak již bylo řečeno, na začátku se 2 GRPy rozjedou na jim nesvěřené pointy. Jejich úkolem je chránit jim svěřený point, posléze most a snažit se dobýt ten protilehlý nepřátelský. I zde platí pravidlo o vzájemné výpomoci. Proto neváhejte napsat, ideálně říct na TS, kde vám teče do bot.

Bráníme opět na pointu, čímž získáváme možnost být resnuti na hřbitově. A podpořit tak naše spolubojovníky.


Taktiky napadání

Napadáme v 5 lidech a to tak, že se snažíme co nejrychleji dostat na point. Nebojujeme pod ním!!!


Vlajka

Specifickou roli v tomto BG hraje vlajka

Vlajka nám může přidat také body a to tím více, čím více kontrolujeme pointů. Odevzdávat se vyplatí při kontrolování 2 a více pointů. Na bránění středu, kde je vlajka situována, by měla být vyhrazena GRP č. 3. Právě z této GRPy by se měli uvolňovat posily pro křídelní GRPy obstarávající bránění a dobývání nových pointů.

Nošení vlajky

Vlajku by mněl nosit ideálně feral druid. Možnou strategií proti lepším eq  skupinám, je s vlajkou se schovat a čekat na obsazování bází.


Další strategické poznámky:

Jsou zde další strategické předpoklady, které vám v bitvě o Arathi Basin přinesou celkovou výhodu.

- Všichni musí dodržovat strategii (kterou vyberete, se domluvte před bitvou)
- Ne všichni to četli, tak se jim to snažte zdůraznit.
- Hlaste stavy o svém okolí
- Držení pointu také znamená jeho hřbitov, neztrácejte je
- Běž tam, kde nepřátelé nejsou!! Když je někde příliš mnoho nepřátel, tak je jich logicky jinde málo, pokud se nepřátelé soustředí na jeden bod, tak máte šanci rychle zabrat ostatní.
- Zůstaňte minutu! Vždy zůstaňte minutu u pointu, než bude úplně váš. Nechráněný point je největší chyba v AB. Někdo ve stealthu to může velmi rychle zrušit a tak zničit vaši práci a nepřátelé se tam začnou spawnovat. Jeden rouge taky dovede sapnout jednoho obránce, takže jeden je málo!!
- Útočte ve skupinkách!! Naběhnout sám k bráněnému pointu vás jistě zabije. Je mnohem účinnější chvíli počkat a zformovat menší útočnou skupinku.
- Farmová horečka – Vlajka - base nejblíže vašemu startu vypadá, že je důležitá. Ale není!! Cílem hry je kontrolovat víc vlajek než jiný team a ne jednu určitou. Pokud je vlajka těžce hlídána druhým teamem, tak je lepší jít jinam. Vidět dvě zakladní base jako vaše území které musí být ubráněno i za cenu ztráty všech vlajek je nejjistější metoda jak prohrát EOS.

 

LSG © 2009 Všechna práva vyhrazena.Webmaster desing by Xartos

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode